Rakennan siltaa metsänomistajien, elintarvikealan sekä ammatti- ja kotikeittiöiden välille – jotta metsän raaka-aineet kulkevat elintarviketurvallisesti ja luontoa kunnioittaen metsästä lautaselle.
Metsäleipurit kasvaa yhteisönä - metsänomistajista, kotikokeista, yrittäjistä ja ammattikeittiöistä, joita yhdistää kiinnostus metsän makuihin.
Löydä oma polkusi metsän makuihin
Metsänomistajille – sinustako alkutuottaja?
Opi keräämään ja käsittelemään luonnonvaraiset tuotteet niin, että voit myydä niitä turvallisesti lähialueen yrittäjille ja asukkaille.
Saat selkeän polun lisätuloihin metsän antimista – vastuullisesti ja elintarvikelain mukaisesti.
Autan Leader-ryhmiä, metsänhoitoyhdistyksiä ja oppilaitoksia rakentamaan malleja luonnontuotteiden hyödyntämiseen.
Ammattikeittiöille ja elintarvikeyrityksille
Autan hyödyntämään metsän raaka-aineita turvallisesti ja luonnontuotteita koskevan lainsäädännön mukaisesti.
Innostan ammattilaisia kehittämään omia tuotteitaan niin, että lähtökohdat ovat oikeat ja riskit vältetään alusta asti.
Varmistan, että ideointi, tuotekehitys ja julkaisut täyttävät vaatimukset ja sopivat ruoka-, matkailu- ja palvelukonsepteihin.
Kuluttajille ja harrastajille
Metsänmakuiset pullat, pienet tuotteet ja verkkokurssit tuovat metsän hyvinvoinnin arkeesi.
Tuotteita voit ostaa Järvenpäästä Pikku Pöllölän pop up -tilapuodista ja Spesia Puodista.
Koivunlehti Taito -verkkokurssilla opit valmistamaan metsäisiä herkkuja ja hemmottelutuotteita kotona helposti.
Metsäleipureista lyhyesti
Metsäleipurit auttaa metsänomistajia, alkutuottajia, ammattikeittiöitä ja kuluttajia hyödyntämään metsän antimia turvallisesti ja elintarvikelain mukaisesti.
Yhdistän käytännön keittiöosaamisen, elintarvikelainsäädännön ja metsän raaka-aineet tavalla, joka tekee polusta selkeän niin kotikokeille, yrittäjille kuin metsänomistajillekin.
Uskon, että metsä tekee jo oman osuutensa – me voimme tehdä omamme, kun osaamme hyödyntää sen mahdollisuudet oikein.
Lue tarininaniPalvelut ja koulutukset
Koivunlehti
Taito
Opit valmistamaan koivuisia herkkuja ja hemmottelutuotteita kotikeittiössäsi – selkeillä ja turvallisilla ohjeilla.
Makuja ja hyvinvointia metsästä
Saat varmuutta hyödyntää metsän antimia pieneltäkin metsätilalta – inspiroivasti ja turvallisesti.
Metsäkahvit
Metsän makuja ja käytännön keskusteluja eri teemoista – pienessä ryhmässä Pikku Pöllölän sisätiloissa Järvenpäässä.
Asiantuntija-neuvonta
Neuvontaa alkutuotantoon, tuotekehitykseen ja luonnontuotteiden turvalliseen hyödyntämiseen – yrittäjille ja organisaatioille.
Liity Metsäleipureiden metsän ystävien joukkoon 🌿
Saat vinkkejä metsän mauista, ajankohtaiset kurssi- ja tapahtumauutiset sekä ideoita metsän tuomiseksi omaan arkeesi.
Metsän ystävien joukossa kulkevat rinnakkain:
🌲 metsänomistajat ja alkutuottajaksi aikovat
👩🍳 ammattilaiset, yrittäjät ja ammattikeittiöt
🏡 kuluttajat, kotikokit ja harrastajat
Jokainen omalla polullaan – mutta samaan suuntaan: kohti metsän makuja
Tulossa pian - ilmoittaudu mukaan
Mahlan-valutus MINI
19 €
Koivunmahlan valutus- ja pakastusohje kotikokeille – saat selkeät kirjalliset ohjeet mahlan keräämiseen ja käsittelyyn ensi kevättä varten.
Mahlan-valutus PRO
98 €
Koivunmahlan valutus- ja jäädytysohje ammattilaisille, ammattikeittiöille ja metsänomistajille, jotka haluavat kerätä mahlaa turvallisesti ja pienimuotoiseen jälleenmyyntiin omalta metsätilalta.
Metsäleipurit-kurssi kotikokeille
148 €
Saat taidon valmistaa kahdesta kaikille meille tutusta puusta, koivusta ja kuusesta, erilaisia arkipäivän herkkuja ja hemmottelutuotteita, vaikkapa vuoden jokaisena päivänä.
2 kg kuusen-kerkkää pakkaseen
48 €
Tule kokemaan luonnontaikaa Kuusenkerkänkeruu tapahtumaan Leppävirralle Pöllölän Luontofarmille kesäkuussa 2026.